Hey!

Tijd vliegt als je bezig hier bent! Mijn ouders zijn de afgelopen twee weken hier op bezoek. We verblijven samen in het Zweedse huisje, ze vinden het helemaal mooi hier en snappen waarom we zo verliefd zijn geworden op dit stukje aarde! 🥰

Naast een beetje vakantie vieren, deze omgeving ontdekken en oude boeken/vernuftigheden bestuderen die hier liggen, weten mijn ouders wel van aanpakken! We hebben dus heel wat werk verzet de afgelopen tijd. We hebben boompjes geplant, onderzoek gedaan naar outhouses (buiten wc’s), her en der opgeruimd, troep weggebracht naar de stort en vééél meer.

Steven en ik hebben een brievenbus-huisje gemaakt van een oud kratje. Vroeger werden in deze kratjes kreeften verkocht, zo weten we van de vorige eigenaren. Ze leefden in de rivier en de bevolking hier probeert ze terug te brengen nadat ze door een virus allemaal zijn gestorven. Op het kratje hebben we leistenen gekit als dakje, die liggen hier veelvuldig, omdat ze ooit de helft van het dak bedekten. Straks nog een bordje schilderen met het adres en dan ist klaar!

Mijn moeder heeft naar de zwemplek in de rivier een trappetje gemaakt zodat we er makkelijker in kunnen komen. Mijn mem ligt er bijna elke ochtend in! Steven en ik nemen ook regelmatig een koude dip (brrr altijd weerstand van tevoren, maar naderhand voelt het geweldig!). Er is hier geen douche, dus het is de beste manier om schoon te worden!

Mijn vader heeft her en der dingen verstevigd met schroeven, zodat er bij een storm geen platen van de schuur vliegen bijvoorbeeld. Mijn ouders hebben samen de bovenverdieping van het huis tevens opgeruimd en schoongemaakt. De balken bleken een broedplek voor insecten. Ook kun je op veel plekken oude wespennesten vinden. Eén en al natuur dus, ook in huis! 😝 De houten balken zijn gelukkig nog steeds stevig. 

Verder is mijn moeder het dak opgegaan (vroeger deinsde ze daar ook al nooit voor terug!) om daktreden te bevestigen voor de schoorsteenveger die binnenkort langskomt. Dan kunnen we hopelijk snel een fikkie stoken, want het is wel fris hier. De eerste sneeuw is op een nacht al gevallen! Voor nu houden de bezigheden, kaarsjes, warme kleding, elektrische kacheltjes, vele gember theetjes en goed gezelschap ons warm! 

Liefs,

Nynke

8

Alle Blogs

Geschreven door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Posts

Begin april komen we aan op ons land, maar we worden van te voren nog even uitgedaagd. Ik neem je even mee in onze komst
Mmmmmm, wat kunnen we genieten van Zweedse fika’s (koffietijd pauzes)! Kanelbulle, chokladboll… Die laatste is m’n favoriet!
Wat een feestje, Steven rijdt me rond op ons terrein in de nieuwe kruiwagen! Weer een nieuw perspectief om alles in me op te nemen.
Deze website maakt gebruik vaan cookies om de ervaring te verbeteren.