Workshop vuur maken

Een vlam aanwakkeren met een 'firesteel'...

….en samen rond het vuur zitten, boost het zelfvertrouwen en versterkt de team-spirit vanuit een diepe oerkracht. Je leert je eigen vuur te maken met wat schors en een firesteel, gevolgd door een heuse ‘firestart challenge’. We sluiten de workshop af met een lunch, diner of snack bereidt boven het door jullie gecreëerde vuur.

Een toffe workshop voor scholen, teamuitjes, familiedagen, vriendengroepen of voor mensen die meer met de natuur willen verbinden.

1. Vuur maken

Iedereen leert een vuur starten met wat berkenschors en een firesteel. Een firesteel is een magnesium staaf, als je daar met een scherp voorwerp bij langs schraapt ontstaat er een warme fonk. Als je kijkt naar de oertijd en naar overleven in de natuur, is vuur kunnen maken één van de essentiële vaardigheden die je nodig hebt. Vandaar dat het zelf een vuurtje kunnen starten zo’n goed gevoel geeft.

2. Firestarter challenge

Voor mensen die Expeditie Robinson kijken is dit een bekende oefening. Een vuurtje starten, eraan bouwen zodat er een grote vlam ontstaat en zo een touwtje doorbranden. Makkelijker gezegd dan gedaan. De persoon die als eerste het touw weet door te branden heeft gewonnen.

3. Koken boven vuur

Na het competitieve gedeelte is het weer tijd om samen te komen. De opdracht is simpel; maak een kampvuur waarboven gekookt kan worden. De hele groep doet hieraan mee en iedereen krijgt een rol in het geheel. Als het kampvuur er is, kunnen we daar een lunch, diner of snack boven klaar gaan maken. En er gaat niets boven samen rond het vuur zitten terwijl je geniet van wat eten en drinken. Moeilijker dan dat hoeft het soms niet te zijn.

Voor bedrijven en volwassenen

Voor scholen en jongeren

Vraag een workshop aan

KUNA 2019-4

Benno

Workshopleider

Steven Bootsma

Steven

Workshopleider

Deze website maakt gebruik vaan cookies om de ervaring te verbeteren.