Tour to the Basics

Ga mee op Tour

Er is een groeiende behoefte naar rust, het versimpelen van het leven, natuur, persoonlijke groei en ‘groener’ leven. Wij merken het in onszelf en om ons heen. Herken jij het ook?

Wij (Steven en Nynke) hebben een droom voor ogen. Een droomlocatie in de natuur waar je nieuwe inspiratie opdoet, waar je tot rust komt en ‘the basics’ ervaart. Voor we hier naar op zoek gaan, leven we de komende tijd in onze bus en gaan op rijdend onderzoek!

Videoserie over ‘the basics’

Tijdens deze Tour maken we een videoserie en doen onderzoek naar ‘the basics’. Wat komen wij tegen tijdens onze reis? Wat verstaan anderen onder de ‘basis’? Wat betekent het in hun leven? En hoe ziet een droomlocatie er voor hen uit?

Reis met ons mee en bekijk hieronder de plannen!

Het begin van een droomlocatie...
Het begint met een droom, een idee, een plan. Waar willen we naartoe? Gewoon in Nederland? Of toch ergens over de grens? Een locatie in de natuur om allemaal gave activiteiten te organiseren en mensen te kunnen ontvangen! Eerlijk gezegd, best spannend om te delen, want hoe de weg hier naartoe uiteindelijk zal verlopen, weten we niet! Maar wie niet waagt, wie niet wint.
Tour
Januari 2022
Voorbereiding en plannen
De voorbereiding bestaat onder andere uit het maken van een website, een Instagram beginnen en bijhouden. Het verzamelen van partners en samenwerkingen voor dit project. Ook bekijken we wat we allemaal nodig hebben tijdens onze reis. En niet te vergeten: het onderzoek naar de ‘basics’, want we zijn al begonnen met filmen! We verdiepen ons in het maken van documentaires en in het kopen van een stuk land.
Januari 2022
Behind the scenes-2
Februari 2022
Pilot Videoserie
De eerste pilot opnames hebben plaatsgevonden! Verschillende personen komen op onze radar om onderdeel uit te maken van de videoserie. Zo zijn we druk met het bedenken hoe een aflevering eruit komt te zien, maken we voortgang in het bewerkingsproces en zijn er nieuwe plannen om de eerste afleveringen te gaan filmen. Binnenkort komt de voorbeschouwing van de serie.
Februari 2022
Samenwerken
Maart 2022
Samenwerkingen verkennen
We zijn opzoek naar mensen die willen meehelpen om de droomlocatie realiteit te maken. Daarvoor zijn veel verschillende kwaliteiten en skills nodig. We verkennen verschillende vormen van samenwerking. Zo maken we fotografie en/of film voor organisaties die iets doen m.b.t. natuur, duurzaamheid en basics. Zo helpen we om een mooi verhaal of product te verspreiden en kunnen wij met de inkomsten blijven rijden en werken aan onze plannen.
Maart 2022
Vertrek
Juli 2022
Vertrek
Zodra onze bus helemaal reisklaar is, pakken we de belangrijkste spullen in en nemen we voorlopig even afscheid van Nederland, onze familie/vrienden en onze kat. We gaan ze missen, maar blijven verbonden! We kijken uit naar dit moment. Op avontuur!
Juli 2022
Leven in busje
vanaf juli 2022
Leven in een busje
Hoe is het om met weinig te leven? We verwachten dat het heel mooi kan zijn en vrij kan voelen, maar we weten ook dat het waarschijnlijk niet altijd even makkelijk zal zijn. We beleven en delen het leven in een busje. Dit gaan we doen door het schrijven van verhalen, het vastleggen met fotografie en het maken van film.
vanaf juli 2022
docuserie
vanaf Augustus 2022
Mensen bezoeken
Tijdens de Tour gaan we op bezoek bij mensen met een verhaal om verschillende perspectieven van 'the basics' te verzamelen. Voor het vertrek hebben we al wat contacten gelegd. We laten de reis bepalen bij wie we terecht komen. Verder gaan we onderweg contacten leggen en samenwerkingen aan voor het realiseren van de droomlocatie.
vanaf Augustus 2022
SB-07375
Vanaf augustus 2022
Videoserie uitbrengen
Er komt een moment dat we alle beelden hebben verzameld, bewerkt en deze heel graag willen delen! We streven er naar om met regelmaat iets te delen via YouTube!
Vanaf augustus 2022
docuserie
2023
Locatie land bepalen
Nu de videoserie is gefilmd hebben we inspiratie opgedaan over verschillende perspectieven van de basics. Tijd om dit te delen en te verwerken in een locatie! Waar we precies heen gaan, dat laten we afhangen van de kennis die we tijdens de Tour op doen! Dit kan zijn in Nederland, of ergens in Europa. Op 1 dag rijden vanaf NL heeft op dit moment onze voorkeur. Tijdens de Tour gaan we van dichtbij op verkenningstocht naar de droomlocatie. We gaan opzoek naar mooie plekjes, midden in de natuur met veel mogelijkheden. Er is bijvoorbeeld water om te kanovaren, stilte om tot rust te komen en wildernis voor voldoende avontuur. Ken jij zo'n plek?
2023
groeps-reis
2023
Crowdfunding
We kunnen een boel, maar we kunnen het niet alleen. Zodra het stuk grond dan echt in zicht is, zullen we een crowdfunding starten. Hierdoor kan je ons helpen de locatie te realiseren en zelf ook meegenieten van deze plek. Heb jij toevallig verstand van crowdfunding? Laat het ons weten.
2023
IMG_3876-1024x683
2023
Droomlocatie
Wow! Het is nu nog een idee, maar in 2023 hopen we een heel eind te zijn. Op het moment dat we een locatie hebben gevonden, alle helpers hebben verzameld en de crowdfunding is gestart dan wordt het pas echt spannend. Dan gaat er bepaald worden of we ook echt eigenaren worden van de droomlocatie. Dit is echter nog maar het begin. Daarna gaan we alles uit de kast halen om deze plek gebruiksklaar te maken: de verblijfsplekken (bijv. tiny houses), campingplaatsen, gezamelijke activiteiten ruimte, moestuin en de indeling van het land. Later komt hierover nog veel meer informatie. 🙂
2023
Blik naar de toekomst
Na al dat harde werk komt het moment van de opening. Dan gaan we samen met onze vrienden, familie en helpers keihard vieren waar we de afgelopen tijd naartoe hebben gewerkt! Daarna is het tijd om de activiteiten te gaan plannen en in te vullen. Mensen kunnen simpelweg langskomen en een tijdje verblijven op de campingplaatsen of in de tiny houses. Ook kunnen groepen een groepsreis boeken vol avontuur en ontwikkeling. We zien ernaar uit om jullie uit te nodigen!

Polarsteps

Ben je benieuwd naar onze ervaringen tijdens de Tour en wil je weten waar we nu precies zijn?

Tourblogs

Het leven in een busje oftewel ‘vanlife’, mensen ontmoeten, avonturen beleven…
Hier blogt Nynke en verteld ze verhalen over hoe het is om op reis te zijn en wat daar allemaal bij komt kijken.

Vlees, vis en zuivel: hoe (on)gezond is het echt?
Bij de basics hoort natuurlijk ook je gezondheid. Misschien wel...
Plantaardig eten: hoe begin je?
Tegenwoordig hoor je steeds meer over de voordelen van plantaardig...
Groener leven: hoe begin je?
Duurzaamheid, groener leven, voor onze planeet en haar inwoners zorgen....

Videoserie

Met deze serie willen we verhalen bij je brengen van mensen die op hun eigen manier ‘Forward to the Basics’ gaan. We gebruiken de inspiratie en ervaring voor de invulling van de droomlocatie.

Over ons

Tour to the Basics presents: “the Backbone”

Workshops

Benno

Designs op de website, designs op visitekaartjes, designs op alles! En soms ook nog op de filmset.

WhatsApp Image 2022-04-07 at 3.55.50 PM

Jorden

Helpt met de edit van de serie. Beelden beelden en nog eens beelden. En dan daar een mooi verhaal van maken.

Het reisduo:

tour-09454

Steven

Camerawerk, interviews, fotograferen en nieuwe dingen bedenken. Het houd niet op. En dat alles in een kleine bus.

tour-09375

Nynke

Audiovrouw, de communicatie, socials, fotografie en bloggen niet te vergeten. Samen met Steven in een bus wonen.

Meehelpen en samenwerken

Wil jij meewerken aan het realiseren van de droomlocatie?
We kunnen wel wat ervaring en kundigheid gebruiken! We zoeken naar skills op gebied van:

Droomlocatie

Algemeen

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Heb jij een gaaf verhaal wat past bij Forward to the Basics? Of wil je je graag verbinden aan de serie? Vertel ons je ideeën.
Een vette ervaring met een hoop voldoening. Help jij mee zodat mensen straks van de basics kunnen genieten?
Jij krijgt de mogelijkheid om te investeren in een vakantie huisje. Hoe dit er precies uit gaat zien, daar komen we later achter. Stuur ons een bericht bij interesse.
Wij maken fotografie en/of film voor organisaties die iets doen m.b.t. natuur, duurzaamheid en basics. Zo kunnen wij blijven rijden en helpen we jou om een mooi verhaal of product te verspreiden. De content maken we zelf en delen we in overleg met jou.

Onze reisgenoten

Wordt een reisgenoot

Deze website maakt gebruik vaan cookies om de ervaring te verbeteren.